Over ons

Stichting Jong Talent stelt zich als doel om jonge, potentiële vakmusici te ondersteunen door hen gericht onderwijs te bieden en hen voor te bereiden op een carrière als zelfstandig, breed georiënteerd musicus. Door het onderwijs aan te bieden in een zo breed mogelijk kader, krijgt de student de kans om initiatief te nemen, betrokken te zijn bij alle processen van het musiceren en zoveel mogelijk facetten van zijn artisticiteit te ontwikkelen. Dit omvat onder meer lessen door gerenommeerde vakdocenten, masterclasses, kamermuziek, concoursen en de mogelijkheid zich te presenteren op een aantal professionele concertpodia.

ANBI-instelling

Stichting Jong Talent is een door de belastingdienst erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Comité van aanbeveling

  • Wouter Vossen – Eerste concertmeester van het residentieorkest  Den Haag, en violist Storioni Trio.
  • Jard van Nes – Concert-, oratorium- en liedzangeres van internationale faam.

Opleiding

Stichting Jong Talent heeft de Young Musicians Academy (YMA) van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) geselecteerd als geaccrediteerde opleiding. De activiteiten van de Young Musicans Academy worden mede mogelijk gemaakt door sponsorbijdragen vanuit Stichting Jong Talent. Deze sponsorbijdragen hebben ervoor gezorgd dat er een uitgebreid verdiepings-, samenspel- en concertprogramma aangeboden kan worden. Omdat de basisopleiding vrij individualistisch is, streven we ernaar de jong talenten zoveel mogelijk met elkaar te laten spelen en concerteren. Dit is niet alleen erg leerzaam, maar ook goed voor de ontwikkeling van de persoonlijkheid van de jong talenten.

Voor meer informatie

Voor meer informatie of een kennismaking met de Young Musicians Academy kun je contact opnemen met de coördinator: j.groeneveld@fontys.nl of kijken op de website www.youngmusiciansacademy.nl.
Wilt u meer informatie over Stichting Jong Talent, dan kunt u contact opnemen met de voorzitter van het bestuur via info@jongtalent.nl.

Partners

Stichting Jong Talent en Orkest Zuid werken samen aan de talentontwikkeling van jong musici.