Mijn naam is Winnie Mei. Ik ben 13 jaar en ik zit op het Theresia Lyceum in Tilburg in de tweede klas. Ik heb nog 2 zussen die ook piano spelen, maar niet bij de YMA.
Ik was ongeveer 4,5 jaar toen ik begon met pianospelen. Mijn buurvrouw speelde het en het leek me gewoon een heel leuk instrument om te bespelen. Eerst zat ik gewoon op de normale muziekschool. Mijn docent/leraar toen was bevriend met een docent van de YMA. Zo wist ik ervan en uiteindelijk mocht ik ook naar de YMA. Het leukst aan de YMA vind ik de concerten die georganiseerd worden. Ik vind het heel leuk om piano te spelen en het is extra leuk om dat op een podium te laten horen, zodat mensen kunnen meegenieten.
Ik oefen door het jaar heen elke dag 2 uur.
In de vakantie oefen ik nog iets meer.
Het leukste concert dat ik ooit heb gespeeld vond ik het slotconcert. Dat was op een leuke locatie en het is ook leuk om samen te spelen met anderen bij een concert.
Ik heb wel eens meegedaan aan het Archipelconcours. Ik heb toen geen prijs gewonnen, maar ik vond het wel erg leuk om te doen.
Ik zou heel graag ooit La Campanella van Liszt willen kunnen spelen. Dat vind ik een erg mooi stuk.
Ook al houd ik veel van klassieke muziek, ik luister ook wel eens naar andere muziek zoals popmuziek, maar ik vind het heel leuk om klassieke muziek te spelen.