Mijn naam is Valerie Tillie en ik ben werkzaam als oefentherapeute Cesar en psychomotorisch kindertherapeute bij Advies- en BewegingsCentrum Tilburg.

Sinds mijn afstuderen in 2002 behandel ik musici die klachten ondervinden bij het musiceren. Daarnaast help ik ook musici die preventief een betere houding, ademsteun of klank willen krijgen.
Zelf ben ik op mijn 6e begonnen met blokfluit spelen en op mijn 7e met dwarsfluit. Ik heb het geluk dat ik mijn passie voor de muziek kan toepassen in mijn vak.
Als oefentherapeut maak ik deel uit van het gespecialiseerde netwerk van de vereniging voor dans- en muziekgeneeskunde (www.nvdmg.org). Deze bestaat uit een aantal kwaliteitsgeregistreerde artsen en paramedici die deze prachtige doelgroep mogen begeleiden.

Naast de musici, kom ik ook kinderen met motorische en gedragsproblemen tegen.

Binnen het AMPA verzorg ik de lessen Body and Mind en bij de YMA de lessen Oefentherapie voor jonge musici. Hierbij ligt de focus op het leren kennen van je lichaam, houdingscorrectie, warming-up, ontspanning, training van de fijne motoriek en herkennen van compensaties die het spelen uiteindelijk moeilijker maken.

Gezien de jonge leeftijd van de leerlingen binnen de YMA, is het wellicht interessant om te weten wat de zorgverzekeraar vergoedt voor oefentherapie.
Tot 18 jaar heeft ieder kind recht op 18 behandelingen, vergoed vanuit de basisverzekering. Hierbij is er geen eigen risico van toepassing. Vanuit een aanvullende verzekering worden eventueel nog extra behandelingen vergoed.
Voor 18 jaar en ouder is er alleen vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk, tenzij er sprake is van chronische klachten.

Meer informatie is te vinden op www.abc-tilburg.nl.
Mochten er vragen zijn, stel ze gerust.
Minister Mutsaersstraat 24, 5041 CH Tilburg, info@abc-tilburg.nl, 06-24231232