Hallo allemaal,

Er is mij gevraagd om iets over mezelf te vertellen, vandaar dit stukje. Mijn naam is Lasse Reijnen. Ik ben 15 jaar, zit in de vierde klas van het Jan van Brabant College en zit sinds 2017 op de YMA. Ik speel cello. Voor ik naar de YMA ging, speelde ik muziek in de talentstroom van het kunstkwartier in Helmond.

Op een open dag bij het kunstkwartier kreeg ik het idee om cello te spelen. Het sprak mij direct aan. Ik hoorde iemand spelen en vond de lage klanken van de cello erg mooi. Toen ik het zelf probeerde was ik erg onder de indruk.

Samenspelen vind ik heel erg leuk. Op dit moment speel ik in een quintet bij de kamermuzieklessen. Dat is ontzettend leuk, omdat je de muziek met anderen kunt afstemmen en er één geheel van kunt maken.

Ik vind het leuk om concerten te spelen en soms doe ik ook mee aan concoursen, zoals het Archipel en het Britten Concours. Met het trio waar ik mee meedeed, hebben we een publieksprijs gehaald bij het Archipel en bij het Britten Concours heb ik een aanmoedigingsprijs gewonnen.

Ik weet nog niet wat ik later wil gaan doen. Cello spelen vind ik echt heel erg leuk, maar misschien kies ik er toch voor om de Pabo te gaan doen.