Mijn naam is Julia Bogdanova en ik ben 13 jaar. Dit is het derde jaar dat ik bij de Young Musicians Academy zit. Ik krijg pianoles van Jelena Bazova. Ik kom eigenlijk uit Rusland. Toen ik 10 jaar oud was, verhuisden we naar Nederland. In het begin vond ik het niet zo leuk, want toen had ik alleen mijn moeder, vader, broertje en mijn poes in Nederland.

Ook de muzieklessen veranderden voor mij. Hier kreeg ik eerst privélessen en later kwam ik bij de YMA terecht. In Rusland waren de pianolessen veel makkelijker. Hier is het veel serieuzer. Ik hoefde daar niet zo hard te werken, maar ik vind het hier leuker en het is hier ook heel gezellig.

In februari toen ik 6 was, ben ik begonnen met pianospelen. Ik heb niet echt de piano als instrument gekozen. Op een dag nam mijn moeder mij ’s avonds mee naar een lokaal. Ik wist niet wat we gingen doen, maar het was een verrassingspianoles. Ik wist er niets van, maar ik vond het wel gelijk leuk en ik wil ook geen ander instrument spelen. Mijn oma had een piano en die piano kwam toen naar ons.

Ik wil heel graag iets bereiken en wedstrijden winnen, het Prinses Christina Concours, het Steinway Concours, het Archipel en misschien nog andere en natuurlijk een beetje beroemd worden. Ik wil graag solospelen, maar ook kamermuziek en misschien ook met orkest. Ik heb al een keer in het concertgebouw van Eindhoven gespeeld. Er was toen geen publiek door corona, dus ik wil graag nog een keer meedoen.

Ik hou heel veel van klassieke muziek, omdat het zo’n mooie muziek is, maar ik luister ook wel naar popmuziek. Ik vind muziek van Mozart, Beethoven en Debussy heel erg mooi. Ik vind andere dingen ook wel leuk, zoals tekenen, met vriendinnen afspreken en tv kijken. Ik kijk ook wel graag naar Netflix, naar films ofzo, liefst met vrienden of familie.

Er is ook wel eens iets grappigs gebeurd toen ik bij een concours ging spelen. Ik was 8 jaar. Ik ging 2 stukken spelen. De presentator kondigde mijn stukken in omgekeerde volgorde aan. Daarna ging ik eerst een stuk spelen dat ik als tweede moest spelen en het ging een beetje mis. Toen heb ik het concours niet gewonnen, maar ik was wel tweede geworden.