Vacature: bestuurslid met organisatietalent voor Stichting Jong Talent

 

Stichting Jong Talent

Stichting Jong Talent stelt zich als doel om jonge, potentiële vakmusici te ondersteunen door hen gericht onderwijs te bieden en hen voor te bereiden op een carrière als zelfstandig, breed georiënteerd musicus. De Stichting Jong Talent heeft de Young Musicians Academy (YMA) van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) geselecteerd als geaccrediteerde opleiding. De activiteiten van de Young Musicians Academy worden mede mogelijk gemaakt door sponsorbijdragen vanuit de Stichting Jong Talent. Zo verzorgt de stichting al enkele jaren de koorklas waaraan alle YMA-studenten deelnemen. Sinds twee jaar organiseert Stichting Jong Talent de zomerschool die aan het begin van elk nieuw studiejaar gehouden wordt.

 

Bestuur

Het bestuur van de stichting bestaat uit een zestal enthousiaste vrijwilligers. Een aantal van hen is ouder van een YMA-student. Het bestuur vergadert gemiddeld eens in de zes weken, meestal op zaterdagochtend tijdens de YMA-lessen in het gebouw van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK), Zwijsenplein 1 te Tilburg. Vergadermomenten en locaties worden in onderling overleg gekozen.

 

Organisatietalent

Stichting Jong Talent is in ontwikkeling. Meer activiteiten vragen om meer handen. Om die reden is de stichting op zoek naar een organisatietalent dat het bestuur wil versterken. Het is de bedoeling dat u de continuïteit van bestaande activiteiten waarborgt en dat u mede uitwerking geeft aan nieuwe plannen. Als bestuurslid hebt u bovendien de ruimte om nieuwe ideeën in te brengen.

 

Wij zoeken iemand die:

- een creatieve, oplossingsgerichte geest heeft

- niet aarzelt om potentiële, externe partners te benaderen en volhardt wanneer reacties uitblijven

- met deadlines kan werken

- affiniteit heeft met kunst en cultuur, in het bijzonder muziek, dan wel met educatie

- goed kan samenwerken in een team

 

Wij verwachten dat u als bestuurslid gemiddeld ca. 8 uur per maand kwijt bent aan uw taken, inclusief vergaderingen.

 

Bestuurswerk binnen de Stichting Jong Talent is onbezoldigd. Het biedt u de kans van nabij de ontwikkeling van musici in spe mee te maken. Zo is de stichting aanwezig bij nagenoeg alle concerten van de YMA en kunt u, als u dat wilt, als bestuurslid al deze concerten bijwonen.

 

Meer informatie over Stichting Jong Talent vindt u op www.jongtalent.nl. Ook kunt u mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Informatie over de YMA vindt u op http://www.youngmusiciansacademy.nl.

 

Hebt u belangstelling voor de vacature of wilt u graag meer informatie, neem dan contact op met voorzitter Jules van Gaalen (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) of met secretaris Jeske van Dongen (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). Wij zien uw reactie met belangstelling tegemoet.